Om bloggen

Tanken med bloggen är att jag ska pusha mig själv till att ta fler bilder med min nya kamera. Övning ger ju färdighet och förhoppningen är att man efter en tid ska kunna se den utveckling jag gjort. Jag är verkligen en nybörjare inom fotografi även om jag varit intresserad av området en längre tid. Nu ska jag ta tillfälle i akt och faktiskt stiga in i den enorma värld som kallas fotografering!

Följ min resa och kommentera gärna mina bilder så att jag kan bli ännu bättre :)

fredag 2 december 2011

Fototriss #159 - mysigt
Detta är mitt första bidrag till fototriss-utmaningarna! Jag är väldigt grön med kameran men förhoppningen är att bli bättre så ge mig gärna tips och kritik. Något jag tycker är svårt, är hur jag ska fånga de vackra nyanserna och markeringar som finns i pälsen på de två mörka katterna. Finns så mycket mer där som jag vill få fram i fotot, några råd?

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Personligen tycker jag ju att det finns få saker som illustrerar begreppet "mysigt" bättre än katter... ;) Och du har fotat härligt katt-mys fint!
  Får jag fråga om du använder kamerans inbyggda blixt (jag antar att du använder blixt?) eller om du har en extern/påkopplad riktbar blixt? På den översta bilden skulle jag nog ha försökt få ljuset mer ovanifrån samtidigt som man mörkar ner lite runt ikring för att framhäva nyanserna... Det är toppen med en extern blixt för att experimentera!
  De två sista bilderna är underbara, och mittenbilden kniper mitt kattälskarhjärta lite extra...:) Lo (min fotomodell) håller med genom att inta samma pose på kudden brevid... ;)
  Finfina kissar med hög mysfaktor - förstås ;)!

  SvaraRadera
 2. Rara kattbilder som träffar temat rätt.

  SvaraRadera
 3. Har använt den inbyggda blixten och börjar inse att den inte räcker i alla lägen. Ska nog införskaffa mig en extern :) Tack för tips och råd!

  SvaraRadera